Wedstrijden 2013

Wedstrijden 2013: 

NK junior, AHOY, Rotterdam, 15 en 16 juni.

Vanaf woensdag 12 juni begonnen we met de voorbereiding voor het NK. We hebben elke dag hard getraind en we konden ons volledig focussen op de wedstrijd, omdat we niet naar school hoefden. Vrijdagmiddag gingen we gezamenlijk naar Rotterdam voor de podiumtraining. Toen ik de grote hal binnen kwam kreeg ik echt heel veel energie en zin om morgen de wedstrijd te doen. De toestellen waren erg prettig om op te turnen en de vloer veerde heel erg goed. We sliepen twee nachten in een hotel in Vlaardingen. De meerkamp op zaterdag was erg goed gegaan Ik had een totaal score van 45.725   en bijna alles lukte. Ben alleen een keer van de balk gevallen. Op vloer was ik vijfde geworden en kon daardoor ook op zondag met vloer meedoen aan de toestelfinale. Dana, Denise en Tisha hadden ook vloer in hun toestelfinale. Ook toen lukte me vloer goed en werd ik vijfde. Ik heb ontzettend genoten van dit ook weer mooie NK. Ook van deze wedstrijd heb ik filmpjes en die kan je zien bi:j mijn video’s.

Gymnova cup 2013, Keerbergen België. 18 mei.

Dit was een mooie en fijne wedstrijd als voorbereiding op de Nederlandse Kampioenschappen. We ( Ik, Dana, Denise, Tisha, Naomi en Eline) vertrokken op vrijdagochtend om op tijd te zijn voor de podiumtraining. Het was even wennen met de toestellen, omdat ze van gymnova waren. Gelukkig ging de podiumtraining wel goed. We sliepen in een hartstikke mooi hotel. Zaterdag was de meerkamp. Die ging bij mij erg goed. Vooral met mijn vloer en balk. Ik heb op deze wedstrijd nieuwe elementen uitgeprobeerd voor het NK en die zijn allemaal gelukt :)  Ik ben op de negende plaats geëindigd. Filmpjes van deze wedstrijd kan je bekijken bij de video’s.

 

Regio wedstrijd junior eredivisie,  26 januari.

Vanwege een blessure die ik heb opgelopen tijdens de training, kon ik deze wedstrijd niet voluit turnen. Ik heb alleen balk gedaan en zonder salto achterover en een makkelijkere afsprong. Voor de rest ging de oefening heel goed, weinig wiebels, alleen bij zijwaartse salto. Ik ben wel gekwalificeerd voor de toestelfinale balk.

 

Flik Flak bokaal, 13 januari.

 

Het was 1 van mijn eerste ‘wedstrijden’ van dit seizoen. We turnden nog niet voluit want we hadden bijvoorbeeld een trampolineplank op sprong, onze series op de tumbling baan en een verbreder op de balk. Verder ging sprong wel goed had yourchenko gestrekt gedaan en die ging goed. Op Balk had ik mijn programma gedaan met zijwaartse salto, flik flak loopsalto, arabier 1,5 schroef gehurkt en als extra salto achterover. Brug ging normaal niks nieuws gedaan. Op vloer had ik dubbel salto en 2 1/2 schroef gedaan en die gingen beide goed. Ik was best tevreden over hoe het ging.